2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kihallgatta a legfőbb ügyészség Dragneát az államcsínykísérlettel kapcsolatos kijelentései miatt

2018. szeptember 15. 10:09, utolsó frissítés: 10:09

Az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés ügyében tanuként kihallgatták péntek este a PSD elnökét, Liviu Dragneát - írja az Agerpres.

A katonai ügyészek visszaélésszerű magatartás, hivatali visszaélés és szolgálati hanyagság gyanújával indítottak in rem eljárást a Victoriei téri tüntetésen történt incidensekkel kapcsolatban. Az ügyben hozzávetőlegesen 770 olyan személy tett feljelentést, akik állításuk szerint megsérültek a csendőrség közbelépése nyomán.

Azzal a nyilatkozatával kapcsolatban hallgatták ki az ügyészek, miszerint államcsínykísérlet történt az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen - mondta Dragnea péntek este, a legfőbb ügyészség székhelyéről való távozásakor.

"Tanúként idéztek be az államcsínykísérletre vonatkozó kijelentéseimmel kapcsolatban" - mondta Dragnea az újságíróknak, hozzátéve, hogy ismertette az ügyészekkel az állításait alátámasztó "elemeket".

Azt mondta, mindent elmondott az ügyészeknek a témával kapcsolatban, de nem hozhatja nyilvánosságra vallomását. Megkérdezték tőle az újságírók, tart-e attól, hogy megvádolják az ügyben. "Szó sem lehet erről" - válaszolt.

Közben néhány tüntető gyűlt össze a legfőbb ügyészség székhelye előtt, Dragnea-ellenes jelszavakat skandálva.

"Miből gazdagodott úgy meg?" - kérdezte a PSD-elnököt az egyik tüntető. "Hol az én gazdagságom? Még nincs elegük ebből a sok hazugságból?" - válaszolt neki Dragnea. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS