2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az MPP szerint család csak egy férfi és egy nő házasságával jöhet létre, úgyhogy el kell menni szavazni

2018. szeptember 16. 14:27, utolsó frissítés: 14:31

A Magyar Polgári Párt támogatja a család fogalmáról szóló alkotmánymódosító törvényjavaslatot. A Bíró Zsolt vezette párt közleményében úgy fogalmaz, hogy határozottan kiállnak a keresztény házasság és a keresztény család fogalma, illetve intézménye mellett, amely egy férfi és egy nő életközösségén alapul. "A házasság és a család alkotmányos megerősítését támogatni kell a népszavazáson" - írják a közleményben.


A közleményben azt írják még, hogy a család számukra "az élet legtermészetesebb közössége", valamint hogy a család "a társadalom legősibb, alapvető eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását". Azt is hozzáteszik, hogy: "A társadalom sejtjét a férfi és nő házassága révén létrejött család képezi, amely igazodik a teremtés rendjéhez is, éppen ezért a család nem minősíthető vissza valamilyen szerződéses érdektársulásra, vagy magasabb rendűnek nevezett társadalmi célt szolgáló, annak alávetett egységgé".

Hogy az MPP-nél mekkora szakértői a témának, az is jelzi, hogy az azonos nemű párokat egyneműeknek nevezik, így: "Az egynemű párok életközössége kívül esik a keresztény házasság és család fogalomkörén, az ilyen esetekben fogalmilag kizárt a házasság, illetve a család megnevezés használata" - állapítják meg, majd hozzáteszik, hogy az élettársi kapcsolatot - amelyet ugye akkor az MPP közleménye alapján nem lehet családnak nevezni - külön törvényben kell szabályozni. (közlemény, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS