2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Még ebben a hónapban tárgyal az EP LIBE bizottsága az augusztus 10-i tüntetésekről

2018. szeptember 16. 18:20, utolsó frissítés: 18:20

Szeptember 27-én tárgyal majd az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésről, a vitán az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans is részt vesz - nyilatkozta vasárnap a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője, Marian Jean Marinescu.


A politikus azt mondta, az ő javaslatára kerül sor a vitára, amelyen ugyanakkor - Nathalie Griesbeck franciaországi EP-képviselő indítványozására - a romániai titkosszolgálatok és az ügyészségek közötti együttműködési megállapodásokról is szó lesz.

"Mindenképpen tárgyalni kell arról, ami augusztus 10-én történt. Nem lehet ennyiben hagyni a dolgokat: láttuk, ahogy rugdosták a földön ülő embereket, vagy gumibotokkal ütötték azokat, akik feltartott kézzel álltak. Megengedhetetlen, ami történt" - mondta Marinescu egy craiovai sajtótájékoztatón.

Az EP-képviselő emlékeztetett, október 3-án az EP plénuma is tárgyalni fog az augusztus 10-i eseményekről, Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében.

"A kormány okolható azért, hogy az EP elé került Románia ügye. Ennek a kormánynak mennie kell. Múlt héten megszavaztuk a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen. Nem szeretném, ha Magyarország és Lengyelország sorsára jutnánk" - tette hozzá Marinescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS