2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: a vezetői feladatokat ellátó nők előnyt jelentenek a modern társadalomban

2018. szeptember 17. 12:46, utolsó frissítés: 12:46

A romániai oktatási rendszernek rá kell kapcsolódnia a digitális szféra gyors fejlődésére egy versenyképes gazdaság megteremtése érdekében - üzente hétfőn Klaus Johannis államfő a Digital Romania International Forum résztvevőinek az Agerpres tudósítása szerint.

Az államfő üzenetét Andrei Muraru államelnöki tanácsos olvasta fel a rendezvényen, amelynek idei központi témája a női vezetők szerepe az ágazatban (Women Leadership in Industry 4.0). Üzenetében Johannis felhívta a figyelmet a digitalizáció gazdasági és társadalmi hatásaira, kiemelve, hogy Románia jövője elképzelhetetlen a digitális piac adta lehetőségek kiaknázása nélkül.

Az államfő kifejtette, hogy a gazdaságban hiányt idéz elő, ha a digitális szektorban a nők nem vállalnak szerepet, ezért e téren hosszútávú megoldásra van szükség.

"A romániai oktatási rendszernek rá kell kapcsolódnia a digitális szféra gyors fejlődésére egy versenyképes gazdaság megteremtése érdekében" - szögezte le Johannis.

Az elnök azt is megemlítette, hogy a nemek közti munkahelyi egyenlőség tekintetében Románia második helyen áll európai szinten. "A vezetői feladatokat ellátó nők sokrétű előnyt jelentenek a modern társadalomban. Éppen ezért fenntartás nélkül kell továbbra is támogatni ezt az irányt" - jelentette ki Iohannis. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS