2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arra kéri a PMP elnöke a PNL-t és az USR-t, közösen nyújtsanak be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen

2018. szeptember 17. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

Nyílt levélben kéri a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetőségét, fogjanak össze, és közösen nyújtsanak be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen - írja az Agerpes.

Eugen Tomac a Facebookon is közzétett nyílt levelében rámutat, "az augusztus 10-i bányászjárás", illetve az afrikai sertéspestis okozta válság "katasztrofális kezelése" elegendő ok arra, hogy kezdeményezzék "a leggyengébb miniszterekből álló kormány" félreállítását.

A PMP elnöke nyílt levelében hangsúlyozza, alakulata már megfogalmazott és nyilvánosságra is hozott egy bizalmatlansági indítványt, amelyet azonban sem a PNL, sem az USR nem írt alá, noha a Népi Mozgalom Párt - állítja Tomac - az elmúlt két évben fenntartások nélkül támogatta az ellenzék minden kezdeményezését.

"Felhívást intézek önökhöz, fogjunk össze és nyújtsunk be együtt, a teljes ellenzék nevében egy bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, amelyet olyan ember vezet, akinek egyetlen terve van: mindent tönkretenni saját szabadulása érdekében. Most van a legmegfelelőbb pillanat. Holnap már késő lesz. Romániának más kormányra van szüksége. A román emberek tetteket akarnak, nem magyarázkodást!" - fogalmaz levelében Eugen Tomac. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS