2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ilyennek képzelik el a jövő Farkas utcáját

2018. szeptember 17. 17:13, utolsó frissítés: 2018. szeptember 18. 13:58

Hétfőn délelőtt a Romániai Építész Kamara és Kolozsvár Polgármesteri Hivatala sajtótájékoztatón mutatta be a Farkas utca, az Egyetem utca és a hozzá kapcsolódó utcák felújítására vonatkozó pályázat eredményeit. A pályázat célja az volt, hogy kiválasszák a legjobb megoldást a városrész fejlesztésére. Az építészekből álló zsűri a javaslat minősége és a megvalósíthatósága alapján rangsorolta a beérkezett munkákat.

A zsűri értékelése szerint a legnagyobb kihívást az jelentette a pályázók számára, hogy megtalálják a megfelelő megoldást arra, hogy megőrizzék, sőt, lehetőség szerint erősítsék a városrész multikulturális, többnemzetiségű jellegét.

Első látásra mindegyik munka visszahozná korábbi helyére, az Egyetem és a Farkas utca kereszteződéséhez a Mária-oszlopot. Nagyobb hangsúlyt kapna emellett az utcák egyetemi jellegének a kihangsúlyozása, és a lakosok is könnyebben birtokba vehetnénk a tereket.

Az első díjas munkát készítették: Lázár Csaba, Perju Mădălina Simona, Macalik Arnold Ernő, Vass Dániel, Pop Vlad Bogdan, Vajna Botond Szilárd, Molnár Attila, Szilágyi-Bartha József."Az eredmény egy sikeres kísérlet arra, hogy minimális beavatkozással reagáljon minden jelentősebb felmerülő problémára" - írja a zsűri értékelésében.
Nagyobb felbontásban a terveket itt, itt és itt találjátok meg.


A második díjas munkát készítették: Andrei Bacoșcă, Mădălina Doroftei, Ruxandra Grigoraș, Marina Melenti, Daniel Șerban.

Nagyobb felbontásban a terveket itt, itt és itt találjátok meg.

A harmadik díjas munkát készítették: Fleșeriu Alexandru Nicolae, Péter Eszter, Costea Andrei, Moldovan Miruna, Vladovici Alexandru, Dudaș Maria, Mozoran Alexandru, Sándor Roland.

Nagyobb felbontásban a terveket itt, itt és itt találjátok meg.

A kiválasztott munkák részletesebb bemutatására később még visszatérünk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS