2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Orban: A PNL benyújt egy egyszerű indítványt a mezőgazdasági és egyet a pénzügyminiszter ellen

2018. szeptember 17. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) benyújt egy egyszerű indítványt a mezőgazdasági és egyet a pénzügyminiszter ellen - közölte hétfőn a párt végrehajtó bizottságának ülését követően Ludovic Orban pártelnök.

Orban szerint követelik Petre Daea mezőgazdasági miniszter menesztését, mert nem sikerült ellenőrzése alatt tartania az afrikai sertéspestis járványt, Eugen Teodorovici pénzügyminiszterét pedig azért, mert 'katasztrófát okozott a helyi tanácsok szintjén' és nagyon sok önkormányzatot pénz nélkül hagyott, így nem képesek ellátni feladataikat.

Orban közölte: a mezőgazdasági miniszter ellen ezen a héten, a pénzügyminiszter ellen jövő héten nyújtják be az egyszerű indítványt.

A pártelnök ismételten felszólította Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, hogy hagyjon fel a nyomásgyakorlással, és engedje, hogy a legfőbb ügyészség szabadon nyomozzon az augusztus 10-ei tüntetések ügyében.

Hozzátette: a legfőbb ügyész tevékenységének 'minden komolyabb ok nélküli kivizsgálása" , nem más, mint a nyomásgyakorlás egy formája a legfőbb ügyészségre.

Orban elmondta: megkezdik a procedúrát, hogy meghallgatásra a parlamenti szakbizottságok elé idézzék Petre Daea mezőgazdasági és Lucian Şova közlekedési minisztert.

A közlekedési minisztérium egyetlen új infrastrukturális beruházást sem volt képes elindítani a költségvetési ciklus ötödik évének végéig, és ezzel komolyan kockára teszi az európai pénzek lehívásának esélyét- hangsúlyozta Orban.

A Nemzeti Liberális Párt tagjai lelkiismeretük szerint voksolnak a család meghatározásáról szóló népszavazáson - jelentette be Ludovic Orban és felszólította a pártok képviselőit, hogy ne politizálják el a referendumot.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS