2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették a két amerikai kosárlabdázó elleni késes támadás fő gyanúsítottját

2018. szeptember 17. 18:28, utolsó frissítés: 2018. szeptember 18. 09:06

24 órára őrizetbe vették a brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás fő gyanúsítottját, Daniel Gabriel Huseint.

A Dasaev néven ismert alvilági figura ügyvédje a kihallgatásról való távozásakor azt mondta, védencét kedden 15 óráig őrizetbe vették. Addig a brăilai törvényszék eldönti, hogy elrendeli-e előzetes letartóztatását vagy más kényszerintézkedést.

Daniel Gabriel Husein ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete, közrend- és csendháborítás, valamint veszélyes tárgyak jogtalan viselésének gyanújával indult eljárás. A 42 éves férfi hétfőn önként jelentkezett az ügyészségen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

"Dasaev" ügyvédje, Angelica Ionel szerint védence csak a közrendháborítás vádja kapcsán ismeri el bűnösségét.

"Úgy véljük, hogy e támadásban ő nem vétkes, vagy csak részben volt hibás, mert amikor a botrányt kirobbantó négy sportoló elkezdte ütlegelni, ő visszaütött. Az, hogy úgy hívják, ahogy hívják, és priusza van, még nem jelenti azt, hogy ő kezdeményezte ezt a botrányt. Agresszió érte, és védekezett, ahogyan tudott" - nyilatkozta az ügyvéd.

A rendkívül erőszakos megnyilvánulásairól elhíresült alvilági figura büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

A brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrell Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. Mindkettejüket megműtötték, állapotuk stabil. Bowie-t a bukaresti Floreasca kórházban, társát a brăilai kórházban kezelik.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS