2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea békülni akar

2018. szeptember 17. 18:36, utolsó frissítés: 2018. szeptember 18. 08:59

Két napon belül döntés születik arról, hogy összehívják-e Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának ülését - mondta hétfőn az alakulat elnöke, Liviu Dragnea, hozzátéve, hogy a pártelnöki tisztséget szavazás útján kell megszerezni, nem lehet elorozni.

A parlament épületében nyilatkozó Dragnea rámutatott, nem kell tovább nyújtani az utóbbi időben a párton belül folytatott vitákat.

Arra a kérdésre, hogy szerinte indokolt lenne-e az Országos Végrehajtó Bizottság összehívása, a pártelnök azt mondta, sok kollégájával tárgyalt már a témáról, hétfőn és kedden további egyeztetéseket folytat, és közösen döntenek majd az ügyben.

Dragnea rámutatott, nem tudja, hogy valóban létezik-e egy levél, amelyben az alakulat több vezető tisztségviselője a pártelnökségről való lemondását kéri, de állítása szerint kollégáinak többsége azon az állásponton van, hogy "le kell zárni ezeket a vitákat".

Azt is megkérdezték tőle az újságírók, hajlandó lenne-e visszalépni az elnökségtől, ha ezt kérik tőle.

"Erről már sok szó esett a párton belül is, a kongresszuson is, a nagygyűlésen is, és a végrehajtó bizottsági üléseken is. Folyton előjön ez a téma, amely a párton kívülről eredeztethető. Engem az érdekel, hogy ültessük gyakorlatba a kormányprogramot, nem foglalkozom az ilyen-olyan szeszélyekkel, a Iohannis által kiszabott témákkal" - fogalmazott, hozzátéve, egyelőre nem kérték tőle, hogy mondjon le, de nem tartja kizártnak, hogy ez bekövetkezzen.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS