2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

29 napos előzetes letartóztatásba helyezték a két amerikaira késsel támadó brăilai férfit

2018. szeptember 18. 19:15, utolsó frissítés: 19:15

29 napra előzetes letartóztatásba helyezték a brăilai kosárlabdaklub két amerikai játékosa elleni késes támadás fő gyanúsítottját, a Dasaev néven elhíresült Daniel Gabriel Huseint.

A hétfőn őrizetbe vett férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete, közrend- és csendháborítás, valamint veszélyes tárgyak jogtalan viselésének gyanújával indult eljárás.

'Ártatlan vagyok' - mindössze ennyit nyilatkozott Daniel Gabriel Husein kedden, a törvényszékre érkezésekor.

Dasaev ügyvédje, Angelica Ionel szerint védence csak a közrendháborítás vádja kapcsán ismeri el bűnösségét.

"Úgy véljük, hogy e támadásban ő nem vétkes, vagy csak részben volt hibás, mert amikor a botrányt kirobbantó négy sportoló elkezdte ütlegelni, ő visszaütött. Az, hogy úgy hívják, ahogy hívják, és priusza van, még nem jelenti azt, hogy ő kezdeményezte ezt a botrányt. Agresszió érte, és védekezett, ahogyan tudott" - nyilatkozta az ügyvéd.

A rendkívül erőszakos megnyilvánulásairól elhíresült alvilági figura büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

A brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. Mindkettejüket megműtötték, állapotuk stabil. Bowie-t a bukaresti Floreasca kórházban, társát a brăilai kórházban kezelik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS