2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Robbanás történt egy Maros megyei iskolában, két személy súlyosan megsérült

2018. szeptember 19. 09:41, utolsó frissítés: 12:42

Update: Cserépkályhába dobott égő gyufa okozta a mezőszabadi iskolában történt robbanást - állítja az oktatási intézmény vezetősége.

Az Agerpres beszámolója szerint Minerva Bordeanu, a mezőszabadi iskola igazgatónője arról tájékoztatott, hogy egyik osztályban gázszagot észleltek a tanulók, és kimentek, hogy értesítsék a vezetőséget. Az osztály tagjai kimentek a folyosóra, egy tanuló azonban a takarítónővel tartott, aki bement az osztályba, hogy gyufával ellenőrizze le a gázszivárgást. Amikor meggyújtotta a gyufát, láng csapott fel - mondta az igazgatónő, hozzátéve, hogy az iskolában még nem indították be a fűtést, de a gázkészülékeket májusban leellenőrizték, így nem valószínű, hogy meghibásodás okozta a balesetet. 'Feltételezem, hogy valaki járt a gázcsapnál' - mondta Minerva Bordeanu.

Gagyi Mihály hadnagy, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselője közölte, hogy a baleset során első- és másodfokú égési sebeket szenvedett az arcán a 49 éves takarítónő és elsőfokú sérüléseket egy 14 éves tanuló. A marosvásárhelyi sürgősségi kórházban ápolják őket.

Hat tanárt és körülbelül 70 tanulót kimenekítettek az iskolából. A tűzoltó szerint a robbanást a cserépkályhában felgyülemlett gáz okozta. 'Szerencsére viszonylag kis mennyiségű gáz gyűlt fel, ellenkező esetben katasztrofálisak lehettek volna a következmények' - tette hozzá Gagyi Mihály.

A takarítónő fia arról számolt be, hogy édesanyja elmondása szerint az ötödik és hatodik osztályos tanulók panaszkodtak a hidegre, ezért megpróbált begyújtani a kályhába. A rendőrség büntetőjogi kivizsgálást indított.

A diákokat hazaküldték az oktatási intézményből, a helyszínre kiszállt Nagy Zsigmond Maros megyei alprefektus és a helyi hatóságok képviselői.(agerpres)

-------------------

Robbanás történt szerda reggel a Maros megyei Mezőszabad iskolájában. Az első hírek szerint két személy súlyosan megsérült. A Ziare.com szerint a két sérült közül az egyik egy 14 éves kisfiú, a másik egy 60 éves nő, az iskola alkalmazottja.

A fiú elsőfokú, míg a nő másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Mindkettejüket Marosvásárhelyre szállították sűrgősségi ellátásra.

A robbanást feltehetően gázfelgyülemlés okozta, és akkor következett be, amikor az egyik osztályteremben egy csempekályhát szerettek volna beindítani.

A robbanás után nem alakult ki tűz az iskola épületében.

A Ziare.com szerint az épületből 70 diákot és 7 tanárt kellett evakuálni. (ziare.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS