2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vádalkut kötött az ügyészekkel az adócsaló pópa

2018. szeptember 19. 18:57, utolsó frissítés: 18:57

Vádalkut kötött Cristian Pomohaci volt ortodox pap a főügyészség ügyészeivel. Az egyezség értelmében folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést rónak ki rá, és 90 nap közmunkát kell végeznie.

Az ügyészek szerint 2012 januárja és 2017 októbere között a népdalénekesként is ismertté vált volt pópa a reálisnál 684 487 lejjel (152 883 euróval) kevesebb jövedelmet vallott be az adóhatóságnak, 136 572 lejjel károsítva meg így az államot. Jövedelme a tulajdonában levő 11 ingatlan bérbeadásából származott.

A főügyészség szerdai tájékoztatása értelmében Pomohaci kifizette az okozott kárt. Az ügyészekkel kötött vádalku értelmében folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik, ugyanakkor 90 nap közmunkát kell végeznie.

Pomohaci ellen kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanúja miatt is vizsgálatot indított a marosvásárhelyi ügyészség egy hangfelvétel megjelenése nyomán. Később ezt az ügyet is átvette a főügyészség. A nagyszebeni érseki konzisztórium örökre eltiltotta a papságtól a korábban a Maros megyei Székelymosonban (Moşuni) szolgáló pópát. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS