2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kórházba került egy Hargita megyei férfi, miután rátámadt egy medve

2018. szeptember 20. 09:13, utolsó frissítés: 10:45

Kórházba került szerdán egy csíkkarcfalvi férfi, miután rátámadt egy medve.

A Hargita Megyei Tanács sajtóirodájának közleménye szerint a férfi kerékpárjával hazafelé tartott Karcfalván, amikor egy kukoricásból négy medve bukkant elő. Az ijedségtől a férfi elesett, három medve visszafutott a kukoricásba, de egy jól megtermett nagyvad utána lódult, és megharapta combján és farán. A 47 éves férfi szerint összesen nyolc medve volt a kukoricásban.

A medvetámadás részletei kiderülnek abból a videóból, amit Borboly Csaba megyei tanácselnök posztolt a Facebookjára:A csíkszeredai megyei kórház sürgősségi betegellátó részlegének főorvosa, Kacsó Jolán az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, kisebb horzsolt sebek vannak a férfi farán és lábain, nem kellett semmiféle beavatkozásnak alávetni, a fertőzőosztályra küldték, hogy megkapja az ilyenkor esedékes oltásokat.

Az ügy kapcsán a Hargita Megyei Tanács elnöke azzal az igényléssel fordult Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterhez, hogy értékeljék újra azokat a felcsíki kéréseket, amelyeket a napokban negatívan véleményezett a szaktárca, és ebben az esetben is hagyják jóvá a sürgős beavatkozást. (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS