2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Firea pénteken kérni fogja a Dragnea lemondását követelő levél felolvasását

2018. szeptember 20. 09:25, utolsó frissítés: 09:34

Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere azt nyilatkozta szerda este a România Tv műsorában, hogy Paul Stănescuval és Adrian Ţuţuianuval közösen javasolni fogják a PSD végrehajtó bizottságának (CEx) pénteki ülésén annak a nyílt levélnek a felolvasását és megvitatását, amelyben Liviu Dragnea PSD- és alsóházi elnök azonnali lemondását kérik.

Bukarest főpolgármestere szerint Dragnea a PSD több vezetőjét felhívta és közölte velük, hogy a CEx pénteki ülésén indítványozni fogja Firea kizárását a pártból. Ehhez azonban CEx tagjainak kétharmados többségére van szükség. „Én nem hiszem, hogy Dragnea úr össze fogja gyűjteni a végrehajtó bizottság kétharmadát ellenem” - mondta Gabriela Firea.

A főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy lesz hajlandó részt venni a CEx pénteki ülésén, amennyiben azon olyan személyek is jelen lesznek, akik nem tagjai a testületnek. Ugyanis Gabriela Firea azt állítja, hogy a párt országos végrehajtó bizottságának szeptember eleji, neptuni ülésén olyan személyek is felszólaltak, sőt, szavaztak is, akik nem tagjai a CEx-nek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS