2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három napra leállhat szeptember végén a közúti szállítás

2018. szeptember 20. 11:50, utolsó frissítés: 11:56

Nagyszabású tiltakozóakcióra és a szállítás szüneteltetésére készülnek a szállítási vállalatok, szövetségek és szakszervezetek. A szeptember 25-26-27-ére tervezett tiltakozás részeként 9 és 17 óra között leállna a közúti szállítás az ország egész területén, és a tervek szerint tüntetésre kerül sor a szállításügyi minisztérium székhelye előtt, írja az Agerpres hírügynökség.

A Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR) csütörtökön közölte a hírügynökséggel, hogy a szervezet Lucian Şova tárcavezető lemondását követeli, mivel „ismételten inkompetenciáról tett bizonyságot”.

A szállítók elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a tárca a közúti szállítást szabályozó 2011/27-es kormányrendelet módosítását tervezi, amelyet a 2011/980-as szállításügyi miniszteri rendelet hagyott jóvá. A COTAR képviselői szerint a jogszabály módosítása az egész ágazatban zavart okozna és súlyosan érintené a személyszállítást. Ugyanakkor a taxistörvény módosítását is követelik a szállítók. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS