2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A székelyudvarhelyi RMDSZ szerint Nagy-Magyarország ugyanolyan történelmi tény, mint Nagy-Románia

2018. szeptember 20. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Szerdán beszámoltunk róla, hogy az oktatási minisztérium ellenőrző testülete szerint „politikai-szeparatista jellegű tevékenység” zajlott le a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, amikor a tanulók - egy magyarországi iskola diákjaival együtt - Nagy-Magyarország térképét rajzolták le az udvaron június 4-én.

Az RMDSZ Székelyudvarhelyi Városi Szervezete sajtónyilatkozatban fejezte ki tiltakozását a minisztérium döntése ellen, valamint támogatásáról biztosította az iskolát, annak vezetőit és pedagógusait.

A helyi RMDSZ szerint az iskolát hamis és teljes mértékig megalapozatlan vádak alapján szeretné megbüntetni a tanügyminiszter, ezért a minisztériumi vizsgálóbizottság jelentését az erdélyi magyarság és a város elleni támadásnak tekintik.

A Szövetség helyi szervezete szerint a minisztérium kettős mércét alkalmaz, mivel állításuk szerint a centenáriumi év vizuális elemei között megjelenik Nagy-Románia térképe is, amely ellen az Oktatási Minisztérium egyáltalán nem tiltakozik.

„A Trianon-előtti Magyarország földrajzi kiterjedése ugyanolyan történelmi tény, mint a két világháború közötti Nagy-Romániáé” - áll a székelyudvarhelyi RMDSZ közleményében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS