2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Gyulafehérvári Főegyházmegye családreferense „nem tudja komolyan venni” az egyszülős családokért aggódókat

2018. szeptember 20. 13:05, utolsó frissítés: 13:18

Ft. Szénégető István-Barnabás, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye családreferense, a marosvárhely-remeteszegi Szent Család Templom plébánosa egy sajtóközleményben fejtette ki, hogy hárommillió román állampolgárhoz hasonlóan ő is támogatja a házasság meghatározásának alkotmányba iktatását, valamint az erről szóló népszavazást is. A Főegyházmegyei Családpasztorációs Központ nevében kiküldött levél AZ EREDETI HÁZASSÁG VÉDELMÉBEN. Miért Alkotmány? Miért nem elég a Polgári Törvénykönyv? címet viseli.

A Főegyházmegye családreferense elmondta, hogy ő maga is kezdettől tagja ennek a polgári kezdeményezésnek, amely állítása szerint nem az ortodox egyháztól, hanem a baptista és más neoprotestáns szülőktől indult el még 2013-ban.

Szénégető szerint azért van szükség a népszavazásra, mert a Polgári Törvénykönyvet egyszerű többséggel a parlament bármikor megváltoztathatja és mert a liberális és LGBT, illetve gender-ideológia„ annyira „erőszakos”;, hogy egyszerűen, de határozottan „védeni kell a normalitást”.

Szénégető szerint Kanada, Svédország, Finnország, Dánia, Franciaország egyes bevezetett gyakorlatai nem lehetnek követendőek számunkra, mivel ami először az azonos neműek házassága, az később az azonos nemű párok gyermekneveléshez való jogát tenné törvényessé.

A Főegyházmegye családreferense úgy véli, hogy ezek után a nemváltoztató műtéthez való jog következne, azt követően pedig majd azt is engedélyeznék, hogy 14 éves gyermek beleegyezés esetén felnőttel szabadon létesíthessen szexuális kapcsolatot.

„A hárommillió állampolgár kezdeményezése tehát megalapozott, nem spekulatív és tendenciózus, senki ellen nem irányul, jogilag korrekt, senkit ki nem rekesztünk.(...) Az egyszülős, csonka családokért aggódókat nem tudom komolyan venni. Van olyan párt, aki az elmúlt időszakban a „csonka családokat” szerette volna egyesíteni? Volt ilyen törvény-módosító javaslat? Hívjuk haza a külföldön dolgozó román állampolgárok millióit! Teremtsünk itthon új munkahelyeket! Egyesítsük a „csonka családokat”! Eddig ezt melyik párt tűzte zászlajára? Melyik pártnak van a legátfogóbb, minden családra és minden életállapotra kiterjedő családpolitikája? De ha ez néhány európai országnak legalább részben sikerült, nekünk miért ne sikerülne? „Én és az én házam népe” részt veszek az októberi szavazáson és „igennel” voksolok - a bibliai Teremtés Könyve 1,27 értelmében. ” - írja a közleményében Szénégető István-Barnabás.

A családreferens szerint a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye olyan „erkölcsi rendet” és „családbarát társadalmat szeretne”, mint amilyen Magyarországé vagy Lengyelországé.

Aki kíváncsi a teljes közleményre, innen letöltheti.

(hírszerk.)

Címoldali fotó: Youtube.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS