2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovászna megyei árvízkárosultak tüntetnek Brassóban

2018. szeptember 20. 14:54, utolsó frissítés: 15:10

A Brassó Megyei Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökség (AJPIS) előtt tüntetett csütörtökön mintegy 30 márkosréti lakos, tiltakozva amiatt, hogy nem kaptak segélyt a júliusi árvízben megrongálódott házaik újjáépítésére, írja az Agerpres hírügynökség.

Az elégedetlen márkosréti lakosok azért tiltakoztak a brassói AJPIS székháza előtt, mert ennek a hivatalnak a szakemberei mérték fel a károkat a júliusi áradások után.

A tiltakozók találkoztak Anamaria Mihaela Covaci-csal, a brassói intézmény ügyvezető igazgatójával, aki elmagyarázta, hogy a hatályos törvények értelmében csak azok jogosultak a segélyre, akiknek a jövedelmük kisebb az országos garantált minimálbérnél.

Az 57 személy közül, akik helyzetét felmérték az AJPIS szakemberei, csak heten kaptak segélyt: hatan 10 000 lejt, egy személy pedig 5 000 lejt. A többiek kilátásba helyezték, hogy bírósághoz fordulnak annak megállapítására, jogosultak-e vagy sem állami segélyre, miután a nyári áradások kárt tettek gazdaságaikban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS