2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyanúsítottként kell megjelennie a csendőrség több vezetőjének a legfőbb ügyészségen

2018. szeptember 21. 08:54, utolsó frissítés: 09:26

Ügyészségi források szerint a csendőrség több vezetőjét és egy belügyi államtitkárt is beidéztek pénteken a legfőbb ügyészségre, hogy tudomásukra hozzák: gyanúsítottként vizsgálják ki őket az augusztus 10-i tüntetésen történt hatósági fellépés ügyében, írja az Agerpres hírügynökség.

Az értesülések szerint elsőként a Román Csendőrség parancsnokát, Ionuţ Cătălin Sindile ezredest idézik be, aki ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség és visszaélésszerű magatartásban való részvétel miatt folyik nyomozás.

Meg kell jelennie a legfőbb ügyészségen a Román Csendőrség első parancsnokhelyettesének, Gheorghe Sebastian Cucoş ezredesnek is, akit szintén hivatali visszaélésben való bűnrészességgel és visszaélésszerű magatartásban való részvétellel gyanúsítanak, valamint Laurenţiu Cazan őrnagynak, a bukaresti csendőrség vezérigazgatójának, akit hivatali visszaéléssel, visszaélésszerű magatartásban való részvétellel, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisításban való részvétellel és hamis okirat tudatos felhasználásában való részvétellel gyanúsítanak.

Az augusztus 10-i tüntetésen történt csendőri fellépés ügyében a katonai ügyészség nyomoz, miután több mint 700 feljelentést nyújtottak be olyan személyek, akik megsérültek a tüntetésen történt hatósági visszaélések következtében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS