2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tánczos Barna a referendumot támogatja, a melegházasságot nem

2018. szeptember 21. 17:54, utolsó frissítés: 2018. szeptember 27. 12:57

Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora a Facebook-oldalán vallott szint a család fogalmának alkotmányos módosításáról tartandó referendum kapcsán. Tánczos elmondta, hogy családi okok miatt nem tudott részt venni a szenátusban tartott szavazáson, és mivel nem tudta erősíteni a referendumot támogatók táborát, ezért a közösségi oldalon vall színt a kérdésben.


A szenátor úgy fogalmazott, hogy nem tud egyetérteni az egyneműek házasságával és nem tudja családnak tekinteni az egyneműek kapcsolatát, éppen ezért támogatni fogja a referendumot.„Keresztényi hitemnek és a neveltetésemnek köszönhetően, a férfi és a nő kapcsolatán alapuló családot tudom elfogadni, és úgy gondolom, hogy ha valaki referendum formájában, alkotmánymódosító szándékkal, feltesz egy ilyen kérdést, nekem válaszolnom kell ”- írja a szenátor, majd leszögezi, hogy az október 6-7-én esedékes referendumon részt fog venni és igennel fog szavazni, annak érdekében, hogy a család és a házasság intézményei a férfi és a nő kapcsolatára alapuljanak.

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló felsőházi szavazáson az RMDSZ szenátorai az alábbiak szerint szavaztak:
Igennel: Császár Károly Zsolt, Cseke Attila, Derzsi Ákos, Fejér László-Ödön, László Attila
Tartózkodott: Antal Lóránd, Novák Csaba Zoltán, Turos Lóránd
Hiányzott: Tánczos Barna
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS