2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Még nem bukott el Dragnea

2018. szeptember 21. 20:56, utolsó frissítés: 2018. szeptember 22. 09:52

Update: A megyei szervezetek képviselői azt kérték tőle péntek este, hogy ne mondjon le Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségéről - nyilatkozta Liviu Dragnea az alakulat Országos Végrehajtó Bizottságának (CExN) ülését követően.


A PSD-elnök azt mondta, annak ellenére is megtartották a bizalmi szavazást, hogy párttársai közül néhányan nem helyeselték azt.

„Volt egy szavazás, bár egyes kollégák azt mondták, hogy ne legyen. Én nem értettem egyet, mert túl sok hazugság hangzott el, túl sok manipuláció történt az elmúlt tíz napban” - fogalmazott Dragnea, hozzátéve, ülés közben többen felhívták a megyei szervezetektől, és arra kérték, ne mondjon le a pártelnöki tisztségről.

Liviu Dragnea hozzátette, beszéltek az ülésen arról a levélről is, amelyben a párt több vezető tisztségviselője a lemondását kérte.

-----------------------------------------------------

A Szociáldemokrata Párt végrehajtó bizottsága (CexN) bizalmat szavazott Liviu Dragnea pártelnöknek.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának (CExN) tagjai közül 55-en szavaztak bizalmat Liviu Dragnea pártelnöknek, nyolcan voksoltak ellene - nyilatkozta a pénteki ülést követően Codrin Ştefănescu, az alakulat főtitkárhelyettese.

A CExN 65 tagja közül 64-en voltak jelen az ülésen, Mihai Fifor védelmi miniszter ugyanis külföldön tartózkodik.

„Nyolcan Liviu Dragnea ellen szavaztak, egy személy tartózkodott, 55-en mellette voksoltak” - ismertette az adatokat Ştefănescu.

Hozzátette, ketten igazoltan távoztak az ülésről, másokat bízva meg azzal, hogy szavazzanak helyettük..

„Ez volt az Országos Végrehajtó Bizottság első ülése, ahol őszintén beszéltünk gondjainkról, nem érződött a korábban tapasztalható félelem” - jelentette ki az ülés után Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere.

A HotNews értesülései szerint Liviu Dragnea pártelnök visszaléptetése mellett Gabriela Firea, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu, Niculae Bădălău, Ion Mocioalcă, Robert Negoiță és Marian Neacșu szavazott. (Agerpres/digi24.ro/HotNews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS