2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét medvetámadás történt Hargita megyében

2018. szeptember 22. 09:46, utolsó frissítés: 16:00

Pénteken, szeptember 21-én újabb medvetámadás történt Csíkszentkirály határában. Az esetben egy férfi súlyosan megsérült - tájékoztat a Hargita megyei sajtószolgálat.

A tájékoztatás szerint a bocsával élő medve megtámadott és súlyosan megsebesítette az 53 éves Pap Lászlót, aki a mezőn dolgozott. Mély sebeket ejtett a két karján, a mellkasán, és lehetséges, hogy a tüdejét is érintette a sérülés. Karmolások látszanak az arcán, a hasán és a csípőjén.A férfit egy juhász mentette meg, aki meghallotta a segélykiáltásokat és szabadon engedte kutyáit, mire az anyamedve és a bocs elmenekült. Az áldozatot a kivizsgálások után megműtötték a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel, Adi Coritoruval, a védett övezetek országos ügynökségének igazgatójával, és a Szilos Vadásztársulat vezetőjével, akik az ügy azonnali kivizsgálásáról biztosították.A közlemény szerint már hétfőn kiadják a veszélyes egyed kiemelésére vonatkozó engedélyt.

Borboly Csabának az áldozat így számolt be az esetről:"A túlszaporulat miatt a minisztérium Hargita megyét kiemelten kell kezelje, hiszen naponta vannak támadások. A ma támadó medvét feltétlenül el kell távolítani, hiszen egyértelmű, hogy veszélyes. Kérjük a minisztert, hogy a Hargita megyei kéréseket azonnal hagyja jóvá, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy nincs megoldva az elszállítás, mert a bocsos medvék esetében szinte lehetetlen az egyszerre való befogásuk – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

UPDATE: Adrian Dobrică sebészorvos az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott az eset kapcsán, hogy ez volt az utóbbi két év legsúlyosabb sérülésekkel járó medvetámadása, a nagyvad több helyen megharapta az áldozat törzsét, karjait, csípőjét és bal combját. A férfi bonyolult műtéten esett át, állapota javul. Az orvos azt mondta: fel van készülve arra, hogy az ősz folyamán még találkozni fog hasonló esetekkel. (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS