2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Adrian Ţuţuianu: végre volt egy tartalmas megbeszélés

2018. szeptember 22. 10:28, utolsó frissítés: 10:47

A levél elérte célját, végre volt egy tartalmas megbeszélés - nyilatkozta péntek este Adrian Ţuţuianu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke az alakulat Országos Végrehajtó Bizottságának ülése után.


"Azt gondolom, hogy ez volt az Országos Végrehajtó Bizottság első ülése, ahol tartalmas megbeszélést folytattunk. Azt gondolom, hogy ez a normalitás kezdete, s hogy ilyen szempontból az általunk írt levél elérte célját. Nem a szavazatok száma számít, hanem az, hogy kifejthettük álláspontunkat, pró és kontra érvek hangzottak el, és ez azt jelenti, hogy a végrehajtó bizottság egy olyan munkaszervezet lesz, ahol a párt szempontjából a legjobb döntéseket lehet meghozni" - jelentette ki a Ţuţuianu.

A végrehajtó bizottság ülésének legfontosabb üzenete a pártegység megtartása volt - nyilatkozta az üléssel kapcsolatban Marian Neacşu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára. Elmondta: a szavazás eredményétől függetlenül örvendetes, hogy komolyan vették az általa is aláírt kezdeményezést.

"A legfontosabb üzenete a végrehajtó bizottság ülésének, amit a megyei szervezetek erősítettek leginkább, amelyek vagy támogatták, vagy ellenezték a mi kezdeményezésünket, hogy meg kell őrizni a párt egységét. (...) Azt gondolom, hogy valamennyien megerősödve jöttünk ki ebből a vitából. Hogy a kezdeményezésről egy nyolcórás vita folyt, azt jelenti, hogy ezt a kollégák a lehető legkomolyabban vették. Mi rámutattunk, hogy a pártban vannak gondok, és ezekről a gondokról ma nagyon komoly vita folyt" - jelentette ki Neacşu.

Véleménye szerint a levelet "nagyrészt pozitívan fogadták" a végrehajtó bizottság tagjai.

A Szociáldemokrata Párt Országos Végrehajtó Bizottsága tagjainak többsége bizalmat szavazott pénteken Liviu Dragnea pártelnöknek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS