2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint mindenképpen szükség van az amnesztiára

2018. szeptember 24. 09:37, utolsó frissítés: 10:03

Az amnesztiáról szóló esetleges jogszabályt nem „kegyelmi tettként” kell felfogni, azzal voltaképpen igazságot szolgáltatnának mindazoknak, akiket ártatlanul ítéltek el - véli Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök.


Dragnea szerint „valamit tenni kell” azokért a személyekért, akiket „hamis bizonyítékok, zsarolás, együttműködési megállapodások alapján” ítéltek el.

„Én ezt nem tartom kegyelmi tettnek, inkább amolyan igazságot szolgáltató cselekedetnek, jóvátételnek vélem.” - fogalmazott Dragnea az Antena 3 televízió vasárnap esti műsorában.

A PSD-elnök hozzátette, akár sürgősségi kormányrendelet, akár törvény formájában fogadják el, amnesztiára mindenképpen szükség van.

„Akár idén, akár jövőre, akár két év múlva kerül sor rá, egy ilyen sötét időszak után mindenképpen szükség van az amnesztiára, mert még nem találtak fel semmilyen más jogi, törvényi, kormányzati eszközt arra, hogy az ártatlanul elítélteknek megadják a lehetőséget szabadulni ebből a szerencsétlenségből. Én nem azt mondom, hogy holnap adják ki, de egy adott ponton mindenképpen meg kell jelennie. Mint ahogyan adóamnesztiára is szükség van” - nyilatkozta Liviu Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS