2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint létezik egy terv, miszerint január elsejéig meg kell buktatni a kormányt

2018. szeptember 24. 10:45, utolsó frissítés: 10:45

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerint létezik egy terv, miszerint január elsejéig meg kell buktatni a kormányt, a politikai ellenfelek ugyanis tudatában vannak annak, hogy amint Románia átveszi az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét, erre már nem lesz módjuk.


„Az EU-elnökséget gyakorlatilag Viorica Dăncilă miniszterelnök és a kormány miniszterei veszik át, mert - Johannis brüsszeli nyomásgyakorlásai ellenére - a kormányfőnek és a minisztereknek kell ellátniuk az ezzel járó feladatokat, nem az elnöknek” - fogalmazott Dragnea az Antena 3 televízió műsorában, hozzátéve, hogy január 1-jétől „ezt a kormányt már nem lehet megbuktatni, nem lehet megkérdőjelezni, nem lehet folytatni a hazugságokat”.

Dragnea szerint Klaus Johannis szeretné, hogy az elnökválasztás évében, 2019-ben is álljon a rendelkezésére „néhány szolgálat, amelyekkel eljátszadozhat majd az igazságszolgáltatásban, amelyeket felhasználhat zsarolásra, nyomásgyakorlásra, fenyegetésre”, illetve amelyek megvédik mindazokat, akik segítik őt.

A PSD elnöke ugyanakkor rámutatott, az államfőn és az őt kiszolgáló „föld alatti rendszeren” kívül külpolitikai tétje is vannak, hogy a jelenlegi kormány ne legyen tisztségben akkor, amikor Románia átveszi az EU Tanácsának elnökségét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS