2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új neve van a MOGYE-nak

2018. szeptember 24. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hivatalos elnevezése ezentúl Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem, miután lezárult a MOGYE és a Petru Maior Egyetem egyesítésének folyamata.

Leonard Azamfirei rektor hétfőn közölte, hogy 2018. szeptember 20-ától az egyetem neve Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem.

Románul Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST), angolul University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology of Târgu Mures lett a felsőoktatási intézmény hivatalos megnevezése. Új összetételében az egyetemnek 10.726 diákja, 35 alapképzési, 33 mesterképző és 7 doktori programja, valamint 1.233 alkalmazottja van - részletezte a rektor.

Azamfirei nyomatékosította, hogy a felsőoktatási intézmény megőrzi multikulturális jellegét. „Nincs ok aggodalomra, sem ami az UMFST helyét illeti a romániai orvosi egyetemek sorában, sem pedig ami a jó körülmények között zajló magyar nyelvű oktatást illeti” - mondta.

A rektor azt is leszögezte, a fúzió nem befolyásolja a tanmenetet, és a bércsökkenésekre vonatkozó aggodalmak is alaptalanok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS