2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Koalíció a családért elnöke a családon belüli erőszakról: történnek balesetek

2018. szeptember 26. 11:41, utolsó frissítés: 11:55

Mihai Gheorghiu, a Koalíció a családért elnöke nem hisz az európai szervezetek, valamint a román rendőrség statisztikáinak, amelyek azt mutatják, hogy a romániai szülők 63%-a veri a gyermekét. Gheorghiu azt nyilatkozta a Libertateának, hogy az egyesület, amelynek ő az elnöke, nem tudja megoldani az olyan problémákat, mint a családon belüli erőszak, valamint az alkoholizmus jelenléte a romániai családokban.

Arra a kérdésre, miszerint valóban nem hiszi, hogy Romániában egyes gyerekeket bántalmaznak a szüleik, az egyesület elnöke határozottan az felelte, hogy neki nincs ilyen tapasztalata.

„Romániában élek, amióta megszülettem (…) nem azt mondom, hogy nincsenek balesetek, de szerintem ez a 63 százalék hamis adat. Ezt nem tudom elhinni” - nyilatkozta Gheorghiu.

Amikor az újságírók felhívták az ernyőszervezet elnökének figyelmét a román rendőrség statisztikájára, amely szerint hetente két nő hal meg a házastársa keze által, Gheorghiu ezeket a számokat is tagadta.

„Azt hiszem, ezeket a dolgokat a román rendőrséggel kellene megbeszélniük. Senki nem mondja, hogy nem létezik családon belüli erőszak, hogy nem léteznek olyan rossz szokások, mint amilyen az alkoholizmus. Ez probléma, de mi ezeket nem tudjuk mind megoldani”- fejtette ki álláspontját az elnök. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS