2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis szerint az embereknek jobban el kell magyarázni, hogy milyen veszélyek fenyegetik a békét

2018. szeptember 27. 10:20, utolsó frissítés: 10:20

A világ vezetőinek kötelességük jobban elmagyarázni, milyen veszélyek fenyegetik jelenleg a békét, és megoldásokat kell javasolniuk ezek elhárítására - mondta Klaus Johannis államfő szerdán New Yorkban, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 73. ülésszaka keretében tartott felszólalásában.

Az államfő rámutatott, 2019 első felében Románia látja majd el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és az ország ebben a minőségében is mindent megtesz majd az EU és az ENSZ közötti partnerség megerősítése érdekében. Ebbe - mondta Johannis - nemcsak a politikusokat és diplomatákat, hanem az ifjabb generációk tagjait, a civil társadalom képviselőit, az üzletembereket és újságírókat is be kívánják vonni.

Az elnök emlékeztetett, 2019 áprilisában Románia szervezi meg - az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságával közösen - az Agenda 2030 elnevezésű, fenntartható fejlődési és fejlesztési programmal kapcsolatos regionális konferenciát, amelyen a részt vevő országoknak lehetőségük lesz majd megosztani egymással a program gyakorlatba ültetésével kapcsolatos tapasztalataikat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS