2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zár alá helyezték Elena Udrea vagyonát

2018. október 01. 16:48, utolsó frissítés: 16:48

Zár alá helyezte a bukaresti ítélőtábla Elena Udrea volt turisztikai miniszter minden ingó és ingatlan vagyonát, 4,7 millió euró értékig.


A vagyonzárra vonatkozó döntés ellen 48 órán belül fellebbezhetnek a vádlottak. A bírói testület ugyanakkor visszautasította a két vádlott kérését arra vonatkozóan, hogy halasszák el a per megkezdését, az erre vonatkozó döntést 3 napon belül lehet megóvni.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 2017. december 20-án emelt vádat befolyással való üzérkedés és pénzmosás miatt Elena Udrea ellen, hamis tanúzás vádjával pedig Dan Andronic ellen.

Elena Udreát azzal vádolják, hogy 2011-ben elfogadta Bogdan Buzăianu üzletember által egy közvetítőn keresztül tett ajánlatát, amely szerint ötmillió dollárt kap, ha befolyásával élve megoldja, hogy a gazdasági minisztérium változatlan formában megtartsa az üzletemberrel kötött szerződéseit.

Az ügyészek szerint Udrea 2011 novemberében ebből az összegből 3.800.000 dollárt és egy 900.000 dolláros készpénzkövetelést, amelyért egy több kiadványt birtokló cég részvényeivel kezeskedtek, meg is kapott.

Elena Udrea ellen a Bute-gála ügyében már van egy jogerős, hat év szabadságvesztésről rendelkező bírósági ítélet vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A volt turisztikai miniszter azonban elhagyta Romániát, jelenleg Costa Ricán tartózkodik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS