2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cioloș szerint meg kell állítani a kormánypártok ROEXIT-re irányuló próbálkozásait

2018. október 03. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

Daniel Dragomir a meglepő kijelentéseiről ismert egykori SRI-tiszt hétfőn a Facebook-oldalán sorolta fel 10 pontba összeszedve, hogy miért lenne jó, ha Románia kilépne az Európai Unióból.


Dragomir kijelentéseire reagálva megszólalt a Dacian Cioloș vezette Románia Együtt Mozgalom (RO+) is. A RO+ arra szólította fel a kormányzó PSD-ALDE kormánykoalíciót, hogy hallgattasson el minden olyan megnyilvánulást, amely az országnak az EU-ból való kilépését szorgalmazza.

A RO+ nyilatkozata szerint az ország vezetőinek az a célja, hogy szakadást keltsenek az EU és Románia között, csupán azért, hogy ezzel megússzák a börtönt.Dragomir javaslatára 2500-an reagáltak, de nem aratott osztatlan sikert a Facebookon. Sokan azt javasolták az egykori SRI-tisztnek, hogy akkor inkább költözzön Oroszországba, valamint többen hazaárulónak és putyinistának is nevezték.A korrupció miatt elítélt egykori SRI-ezredes azért neheztel ennyire az EU-ra, mert Frans Timmermans hétfőn este, a romániai jogállamiságról tartott vitában azt nyilatkozta, hogy ha szükségesnek látja, az EB kész bíróság elé állítani a román kormányt.

Dragomir szerint Romániának sokkal jobb lenne, ha kilépne az EU-ból, mert így megszabadulhatna a multinacionális cégektől, akik szerinte teljesen kiszipolyozzák az országot, ráadásul állítása szerint Románia több pénzt fizet be Brüsszelnek, mint amennyihez hozzáfér. Szerinte ha kilépne az ország az Unióból, akkor nem kellene Konstanca kikötőjét átadni a hollandoknak.

„A mi vonataink jók, az erőforrásaink jók, a pénzünk jó. A románokat kihasználjátok külföldön, de mi zavarunk titeket. Milliárdokat fizettünk be az EADS-be (a legnagyobb európai védelmi cégbe szerk.megj.), hogy aztán azt mondjátok, hogy nincs jogunk Schengenhez?” - írta Facebook-bejegyzésében az egykori SRI-tiszt.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS