2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tényleg a korlátlan lehetőségek országa Románia: van, ahol rabok őrzik a börtönöket

2018. október 03. 16:13, utolsó frissítés: 16:17

Sorin Dumitraşcu, a börtönőrök szakszervezeti szövetségének elnöke azt nyilatkozta szerdán Bukarestben az igazságügyi minisztérium székháza előtti tüntetésen, hogy Romániában a súlyos személyzethiány miatt 21 börtön kénytelen fogvatartottakat is megbízni a börtönőri feladatokkal.


„Nemrég derült ki, hogy több mint háromszáz foglyot vesznek igénybe 21 börtönben, ha jól emlékszem a számokra (...), különféle ítéleteket kapott rabokat, olyanok is vannak közöttük, akik maffiacsoportok tagjai, és részt vesznek a börtön őrzésében” - jelentette ki a szakszervezeti elnök, aki szerint a szükségesnél 8000-rel kevesebb börtönőr van Romániában.

Több mint 250 büntetés-végrehajtási intézményi alkalmazott tüntetett szerdán az igazságügyi minisztérium székháza előtt, jobb munkakörülményeket, a túlórabérek kifizetését és Tudorel Toader igazságügyi miniszter leváltását követelve.

A tüntetők szerint a szaktárca vezetője két éve „azt hazudja”, hogy megoldja a börtönök helyzetét, de valójában továbbra is rossz körülmények között dolgoznak, és összesen több mint egymillió túlórát nem fizetett ki az állam a szektor dolgozóinak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS