2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Európai Bizottság alelnöke levélben kér magyarázatot a kormánytól

2018. október 07. 13:10, utolsó frissítés: 13:10

Az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans október 4-én 18 kérdésből álló levelet küldött Viorica Dăncilă-nek, amelyre legkésőbb november elejéig vár választ.

A Mediafax szerint a levelet Timmermans egy nappal azután küldte, hogy a miniszterelnök beszédet mondott az Európai Parlamentben. A levélben Timmermans többek közt a büntetőtörvénykönyv módosítása körüli felmerült kérdésekre vár választ. Timmermans ugyanis úgy ítélte meg, hogy azok a tendenciák, amelyek mentén a BTK módosításra került, aggodalomra adnak okot.

Ezen túlmenően Timmermans konkrét EU direktívák betartatására is rákérdezett, mint: az emberkereskedelmet tiltó és korlátozó 36/2011-es, a kriminalitás áldozatainak védelmét szabályozó 29/2012-es, valamint a büntető jog által az EU ellen elkövetett pénzügyi csalásokat büntető 1371/2017-es direktívák.

Szerdán Timmermans azt nyilatkozta, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt meg fognak ragadni arra, hogy feltárják és értékeljék a Romániában fennálló helyzetet, különös tekintettel arra, hogy a bíróság mennyire tud független lenni a korrupció ellenes harcban.

(HotNews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS