2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhalasztották Dragnea fellebbviteli perének első tárgyalását

2018. október 08. 10:47, utolsó frissítés: 10:58

November 5-ére halasztotta hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök fellebbviteli perének első tárgyalását. A képviselőházi elnököt alapfokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a fiktív alkalmazások perében.

A fellebbviteli per első tárgyalását eredetileg hétfőre tűzték ki, Liviu Dragnea azonban nem jelent meg ezen, de küldött egy igénylést, kérve a tárgyalás halasztását. A dokumentumban arra hivatkozott, hogy ügyvédet kell alkalmaznia.

A legfelsőbb bíróság épülete előtt már a kora reggeli órákban összegyűlt egy harmincfős, többnyire idős személyekből álló csoport, amelynek tagjai Dragneát támogató feliratokat tartottak a kezükben.

Tőlük nem messze egy, jobbára a #rezist mozgalom tagjaiból álló csoport is összegyűlt. A két csoport között szóváltás alakult ki.

Liviu Dragneát első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal (DGASPC) kapcsolatos ügyben, hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. A háromtagú bírói testületből két bíró támogatta ezt az ítéletet, a harmadik Dragnea felmentését kérte.

Az ítélet ellen mind az Országos Korrupcióellenes Ügyészség, mind a vádlottak fellebbezést nyújtottak be, ennek ügyében egy öttagú testület dönt majd.

A PSD és a képviselőház elnökét azért állította bíróság elé a DNA, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, állítólag az ő közbenjárására a megyei tanács költségvetéséből fizettek két olyan alkalmazottat, aki valójában nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem a párt megyei szervezeténél dolgoztak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS