2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor szerint a referendum miatt nem kell felelősöket keresni, mert a népnek mindig igaza van

2018. október 08. 13:12, utolsó frissítés: 13:12

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke hétfőn azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a referendum azért bukhatott el, mert az emberek többsége úgy érezte, hogy ez nem egy olyan sürgős kérdés, amelyet most alkotmánymódosítással meg kellene oldani.

Az RMDSZ-elnök szerint az urnáktól való távolmaradáshoz az is hozzájárult, hogy egy alapvetően politikamentes témát átpolitizáltak, és minden oldalról manipulálni próbálták a közvéleményt.

Hozzátette: nem kell a referendum kudarcának felelőseit keresni, és főleg nem az embereket kell hibáztatni, mert „a népnek mindig igaza van”.

Úgy vélte: véget kell vetni a viszálykeltésnek, mert az „nem old meg semmit”, és tudomásul kell venni, hogy „2018-ban az embereket nem ez a téma foglalkoztatja”.

A magyarlakta megyék alacsony részvételi aránya „a megszokott határok között” volt - mondta a szövetségi elnök, aki szerint az utóbbi időben a magyar választók a román választókhoz hasonlóan mozognak, mert a magyar embereknek sem tetszik, ha hatalmi szóval próbálják befolyásolni döntésüket, akárki is próbálkozzon ezzel.

Kelemen „elvszerűnek és kiegyensúlyozottnak” vélte az RMDSZ hozzáállását, amely nem próbálta manipulálni a közvéleményt, hanem arra biztatta az embereket, hogy vegyenek részt a népszavazáson és voksoljanak lelkiismeretük szerint. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS