2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PNL-s képviselő: keresztény vagyok, de nem kretén

2018. október 08. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) rossz irányba halad, mert megoldásokra van szükség, nem a 2000 előtti politika folytatására - jelentette ki hétfőn Cezar Preda liberális párti képviselő, aki hozzátette: ő „keresztény” és nem „kretén”.

„Én kereszténydemokrata vagyok: szeretem a családomat, az egyházamat (...), ezek a kereszténydemokrácia értékei (...), de azt állítani rólam, hogy „összeférhetetlen” vagyok, mert nem támogatom a referendumot... Helytelen hozzáállás, hogy a család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó referendumon valaki győzött és valaki veszített. A PNL rossz irányba halad, mert az emberek megoldásokat akarnak, nem a 2000 előtti politika folytatását, amely a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNTCD) eltűnésével katasztrófa kezdetét jelentette a jobboldalnak. A PNL-nek sürgősen be kell bizonyítania, hogy képes vezetni az országot. Nem sokra megyünk azzal (...), hogy állandóan hangoztatjuk: Dragnea a hibás, Dragnea egy tolvaj - ezt mindenki látja” - nyilatkozta Cezar Preda az RFI francia rádióállomásnak.

Preda „óriási hibának” nevezte, hogy a PNL elnöke bűnügyi eljárást indított a miniszterelnök ellen és úgy vélte: vagy megváltozik Ludovic Orban pártelnök, vagy „tavasszal katasztrofális eredményekre számíthatunk”.

Ludovic Orban a PNL elnöke furcsállta Cezar Preda álláspontját, aki szerinte „egy kereszténydemokrata frakció vezetője szeretne lenni a liberális párton belül”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS