2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csütörtökön közel egymillió ember maradhat buszjáratok nélkül

2018. október 09. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

Csütörtökön 12 órától sztrájkolni készül a Romániai Fuvarozók Szövetsége (FORT), mivel elégedetlenek a kormány és a szállítási minisztérium intézkedéseivel. A FORT szerint csütörtökön 12 órától szünetelni fognak a megyék közötti buszjáratok, ez pedig azt jelenti, hogy országosan több mint 900 ezer ember maradhat buszjáratok nélkül.

A FORT elégedetlen, mivel a kormány arra készül, hogy liberalizálja a megyék közti személyszállítást, és véleményük szerint ez megfojtaná a romániai fuvarozócégeket, mivel nem tudnák tartani a versenyt a külföldi konkurenciával.

Augustin Hagiu, a FORT elnöke szerint ez az intézkedés atombombaként fogja érinteni a romániai közlekedést és reméli, hogy a tiltakozás hamarosan meggyőzi nemcsak a megyék között, hanem a megyéken belül fuvarozó cégek vezetőit is, hogy csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

Vasile Ştefănescu, a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetségének (COTAR) elnöke még szeptemberben kifejtette, hogy amennyiben a kormány módosítja a jelenleg érvényben lévő közúti szállítást szabályozó törvényt, akkor a COTAR október folyamán újabb demonstrációt szervez, amely során az egész országban felfüggesztik a közúti személyszállítást.

A FORT és a COTAR elégedetlenkedésének okairól és a a megyék közti személyszállítás liberalizációjának tervéről ITT és ITT foglalkoztunk részletesebben. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS