2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Azzal vádolják a Neamț megyei hegyi csendőröket, hogy eltüntették Erőss Zsolt emléktábláját az Oltár-kőről

2018. október 09. 16:31, utolsó frissítés: 17:26

A Hargita megyei hegyimentők vezetője azzal vádolja a Neamț megyei hegyi csendőröket, hogy eltüntették az Erőss Zsolt hegymászó emlékére kihelyezett emléktáblát a Békás-szorosban található Oltár-kő tetejéről. A Neamț megyei hegyi csendőrök vezetője tagadja, hogy ilyet tettek volna.

Az emléktábla eltűnését a Hargita megyei hegyimentők október 7-én vették észre, amikor az 5 éve ott álló emléktábla helyén csupán flex által bevágott csavarokat találtak. A Hargita megyeiek azért gyanakodnak a Neamț megyei hegyi csendőrökre, mert azok szeptember 26-án zászlót állítottak az Oltár-kő tetején.

„Az emléktábla nincs ott, vagy behajították egy hasadékba, vagy elvitték onnan”- nyilatkozta Fekete Örs, a Hargita megyei hegyimentők parancsnoka.

„Nagyon szomorú, hogy ez megtörténhetett. Ez semmi esetre sem jellemző egy hegymászó emberre. A gyanúmat pedig az is igazolja, hogy a hegymászók, akik felmásznak az Oltár-kő tetejére, azok csak a felszereléseiket viszik magukkal, nem pedig áramgenerátort és flexet. Panaszt fogunk tenni, mert nem elfogadható, hogy ilyesmi megtörténhet” - tette hozzá a Hargita megyei hegyimentők parancsnoka.

Marius Gămănuț, a Neamț megyei hegyi csendőrség szóvivője szerint a Neamț megyei hegyi csendőrök szeptember 26-án Románia zászlaját tűzték ki az Oltár-kő tetejére, a centenáriumi év alkalmából, viszont állítása szerint egyetlen hegyi csendőr sem emlékezett arra, hogy akkor látta volna az emléktáblát. (mesagerulneamt.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS