2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint a bojkott büntethető és el kellene törölni a részvételi küszöböt a népszavazásnál

2018. október 10. 13:32, utolsó frissítés: 13:32

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke újságírói kérdésekre válaszolva azt nyilatkozta, hogy a családról szóló népszavazás sikertelensége után az volt az első gondolata, hogy a referendum bukása nem lehet a PSD hibája, mivel a párt nem folytatott kampányt a család fogalmának alkotmányos meghatározása mellett, vagy ellen, csupán informatív, felvilágosító kampányt vezérelt le.

Ugyanakkor a pártelnök szerint a népszavazáson el kellene törölni a részvételi küszöböt, valamint állítása szerint azok, akik bojkottálják a referendumot, a törvény szerint büntethetők, de senki sem alkalmazza azokat a törvényeket, amelyek ezt lehetővé teszik (de nem tért ki arra, hogy melyek lennének ezek a törvények szerk.megj).

„Én több alkalommal is elmondtam, hogyha a referendumon eltörölnék a részvételi küszöböt, akkor sokkal nagyobb lenne a részvétel”- nyilatkozta a pártelnök.

Arra a kérdésre, hogy a saját vagy a PSD kudarcának tarja-e a referendum sikertelenségét, a pártelnök azt nyilatkozta, hogy egyiknek sem.

„Miért lenne a PSD hibája? Ugyanúgy szavaztunk mi is, mint a többi állampolgár (…) A polgármestereink, a párttagok informálták az embereket, de nem mehetsz be, hogy kiszedd őket a házukból”- nyilatkozta Dragnea.

Arra kérdésre, hogy mit gondol arról a feltételezésről, hogy a PSD már nem képes bevonzani a szavazókat, a pártelnök azt felelte, hogyha azt gondolják, hogy ez a népszavazás a PSD mozgósítási kapacitását mutatja, neki azzal nincs gondja, mivel most 3,9 millióan mentek el szavazni a referendumra, míg 2016-ban csupán 3,2 millióan szavaztak a PSD-re. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS