2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem oldják fel Dragnea vagyonzárlatát

2018. október 10. 20:57, utolsó frissítés: 20:57

Elutasította a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea fellebbezését, amelyet a vagyona zár alá vételéről döntő határozat ellen nyújtott be. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének vagyonát a Tel Drum-ügyben zárolta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Dragnea ügyvédje, Maria Vasii szerint a DNA által folytatott nyomozás "nem bizonyítékokra, hanem találgatásokra" alapoz. A vádhatóság az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) két vizsgálatára hivatkozik, az OLAF azonban a napokban hivatalosan is közölte, hogy soha nem vizsgálódott a szociáldemokrata pártelnök ügyében - érvelt az ügyvéd, aki szerint ilyen körülmények között nincs törvényes alapja a vagyonzárnak.

Liviu Dragnea 2017 novemberében is megfellebbezte a vagyonzárról szóló határozatot, a legfelsőbb bíróság azonban elutasította óvását.

A DNA 2017. november 21-én rendelte el Liviu Dragnea ingó és ingatlan vagyonának zár alá vételét a Tel Drum-ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán, 127.547.366,34 lejes értékig. A DNA a PSD-elnök bankszámláit, egy Turnu Măgurelében található, 2.913 négyzetméteres telket, egy szintén Turnu Măgurelében található 80 négyzetméteres lakást és egy Skoda Superb, valamint egy BMW X5-ös típusú gépkocsit helyezett zár alá.

Zároltak továbbá egy adásvételi szerződésből származó összeget, 630.000 ezer lejt, egy bérszerződésből származó 280.000 lejes összeget és minden olyan számlát, amelyekre még különböző adósságokból származó pénzösszegek folyhatnak be.

További 80.710 euróval és 460.110 lejjel tartozik Dragneának egy Turnu Măgurelében működő kereskedelmi társaság, valamint 10.500 lejjel egy "párt Teleorman megyei szervezete".

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség tavaly november 13-án közölte, hogy Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indított bűnvádi eljárást. A vádhatóság szerint a bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte volna el.

Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával. A DNA szerint a Tel Drum-ügy gyanúsítottjai körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak az államnak.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS