2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Şova: A szállítók monopolhelyzetük megőrzése érdekében bojkottot hirdettek

2018. október 11. 19:27, utolsó frissítés: 19:27

A szállítók nem sztrájkoltak, hanem monopolhelyzetük megőrzése érdekében bojkottot hirdettek - nyilatkozta csütörtökön Lucian Şova szállítási miniszter.

'Nincs olyan, hogy kereskedelmi társaságok sztrájkolnak, ezt mindenki tudja, ez az alkalmazottak joga. Ami ma történt, az tulajdonképpen egy bojkott volt, amelynek az a célja, hogy a most működő cégek megtartsák monopolhelyzetüket a megyék közti szállítási piacin' - állapította meg Şova.

A miniszter szerint a szállítást szabályozó jogszabályok módosításának az a célja, hogy valós piaci konkurenciális környezetet teremtsen, hogy az emberek választhassanak, hogy melyik szolgáltató buszával szeretnének utazni.

A Román Szállítók Szövetségéhez (FORT) tartozó vállalatok csütörtökön hajnalban léptek sztrájkba és azt követelték, hogy a közlekedési minisztérium vonja vissza a szállítás megszervezésére vonatkozó jogszabályt módosító rendeletét.

A FORT meglátása szerint a vonatkozó rendelet 'egy atombomba, amely a levegőbe röpíti a román szállítási piacot és káoszt okoz'.

A szállítók csütörtökön kora délután felfüggesztették az általános sztrájkot azt követően, hogy ígéretet kaptak arra, hogy problémáikat keddi ülésén tárgyalni fogja a parlament - közölte a FORT.

Augustin Hagiu, a FORT elnöke azt nyilatkozta, hogy nem kérik a szakminiszter lemondását, de közvetlen párbeszédet szeretnének folytatni vele.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS