2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új párt jött létre, amelynek nincs elnöke

2018. október 13. 17:54, utolsó frissítés: 21:50

Új pártot alapított Cătălin Ivan európai parlamenti képviselő. A Alternatíva a Nemzeti Méltóságért (ADN) Iaşi-ban mutatta be szombaton - írja az Agerpres.

Cătălin Ivan "új típusú politikai konstrukcióként" képzeli el a pártot, amely Európa-párti lesz és nem lesz elnöke.

"Megkérdezték, hogy én leszek-e ennek a pártnak az elnöke, és én határozottan azt feleltem, hogy nem, az ADN-nek nincs elnöke" - jelentette ki az alapító, hozzátéve, hogy az új politikai alakulatot egy koordináló csoport fogja vezetni, amelynek tagjai kiváló szakemberek a közélet egy-egy területén. A döntéseket közösen hozzák majd meg, és soha nem fog előfordulni az ADN-ben, hogy minden kérdésről egyetlen ember mond véleményt. Egy évben egyszer megszervezik az Alternatíva a Nemzeti Méltóságért 'agoráját' - részletezte Ivan.

A formáció elindítja az ADN.ro alkalmazást is, amely révén a felhasználók jelentkezhetnek az új pártba, tájékozódhatnak róla és vitázhatnak is.

Az európai parlamenti képviselő szerint a klasszikus pártok átláthatatlanul működnek, és akadályokat gördít útjukba a kompetenciahiány, a demagógia, a nepotizmus és a "gondviselésszerű vezetőtől való függőség", ezért a politikai formációk újragondolására van szükség.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS