2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Halálos buszbaleset történt Hunyad megyében

2018. október 29. 09:27, utolsó frissítés: 09:29

Egy halottja és 32 sérültje van annak a buszbalesetnek, amely hétfő hajnalban történt Hunyad megyében, a Tataresd és Gothátya települések közötti országúton - közölte a katasztrófavédelem.


A balesetben elhunyt személy egy Vâlcea megyei nő. A 32 sérült állapota stabil, őket a dévai, a vajdahunyadi, a szászvárosi és a marosillyei kórházakba szállították. Többségük koponya-, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedett, mindannyian eszméletüknél vannak - tájékoztatott a Hunyad megyei mentőszolgálat sajtószóvivője, Călin Dumitrescu.

A busz többi 37 utasát, akik épségben megúszták a balesetet, egy marosillyei motel fogadta be.

Az első vizsgálatok szerint fáradtan vezetett a sofőr, ez idézte elő a balesetet. Nem igazította a busz sebességét az útviszonyokhoz, egy bal kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett és az felborult. A rendőrök ellenőrizni fogják, hogy a két sofőr betartotta-e a vezetési és pihenőidőket - mondta a megyei rendőr-főfelügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu.

A felborult autóbuszban összesen 72-en utaztak, köztük két sofőr. Az utasok többsége munkás, akik Spanyolországból jöttek hazafelé, Râmnicu Vâlceára. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS