2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az URAP szerint a BBTE a legerősebb romániai egyetem

2018. október 29. 14:43, utolsó frissítés: 14:43

A romániai egyetemek közül az első helyre került a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem a frissen megjelent University Ranking by Academic Performance 2018-2019 (URAP) nemzetközi egyetemi rangsorban.

A University Ranking by Academic Performance jelenlegi kiadása szerint a BBTE nemzetközi szinten a 733. helyen található, és a felmérésben szereplő 18 romániai egyetem közül a legjobb helyen végzett. A tavalyi eredményekhez képest a BBTE 6 hellyel került feljebb a világranglistán.

„Ez egy újabb rendkívül fontos eredmény a Babeș–Bolyai Tudományegyetem számára, amelyet az intézmény krónikus alulfinanszírozottsága ellenére sikerült felmutatnunk a versenyképes egyetempolitikák révén, és azt igazolja, hogy fel lehet zárkózni a világ nagy egyetemeinek szintjéhez a Web of Science kutatási-fejlesztési-innivációs kiválósági mutatóinak szempontjából” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE kutatásért, versenyképességért-kiválóságért, valamint a tudományos kiadványokért felelős rektorhelyettese.

A University Ranking by Academic Performance az egyik legfontosabb nemzetközi egyetemi rangsornak számít, amely a felsőoktatási intézményeket az akadémiai teljesítmény szempontjából osztályozza, figyelembe véve nemcsak a minőségre, hanem a tudományos publikációk számarányára, impakt faktorára, idézettségére vonatkozó mutatókat, valamint a nemzetközi együttműködést is.

A URAP 2010-től végzi a felsőoktatási intézmények globális rangsorolását (World Ranking of Higher Education Institutions), a szakterületek szerinti kiértékelés 2011-ben kezdődött. A legfrissebb rangsorban a világ 2500 egyeteme szerepel. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS