2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániában 11 ágy van a súlyos égési sérültek fogadására

2018. október 29. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

Romániában összesen 11 ágy áll a súlyos égési sérüléseket szenvedett páciensek rendelkezésére - közölte hétfőn Sorina Pintea egészségügyi miniszter a Digi 24 televíziócsatorna műsorában.

Pintea azt mondta, egyetlen európai országban sem tudtak volna ellátni olyan nagy számú égési sérültet, mint ahány a Colectiv-tűzvész után volt, és sok sérülttel járó balesetek esetén mindig külföldi segítséget vesz igénybe az illető ország.

Arról is beszámolt, jelenleg egyre több kórházi fertőzéses esetről tudnak, de ennek az az oka, hogy most már jelentés készül az ilyen esetekről. A kórházi fertőzések számának visszaszorítását egyrészt törvénycsomag kidolgozásával, másrészt a kórházak megszervezésével, a személyzet továbbképzésével, illetve plusz befektetések révén próbálják megvalósítani, tette hozzá a miniszter.

Sorina Pintea szerint Bukarestben fogják létrehozni az első bőrbankot, amely a kolozsvári kórházakat is kiszolgálja majd. A következő szakaszban pedig Jászvásár, Temesvár és Marosvásárhely kap bőrbankot. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS