2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader: Nem mondok le Augustin Lazăr tisztségből való elmozdításáról

2018. október 30. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Nem mond le az igazságügyi miniszter Augustin Lazăr legfőbb ügyész tisztségből való elmozdításáról.

Tudorel Toader egy Facebook-bejegyzés utóiratában nyomatékosította, hogy nem áll el múlt héten bejelentett szándékától.

A közösségi oldalon korábban közölt, eredeti bejegyzésében a tárcavezető azt írta: kedden nyilvánosságra hozza a jelenlegi legfőbb ügyész kinevezési eljárásának mozzanatait, valamint annak az iratcsomónak a tartalmát, amellyel Lazăr a tisztségre jelentkezett.

„Normális esetben az igazságügyi minisztériumban, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnál, illetve a Cotroceni-palotában őrzött dossziék tartalma meg kellene hogy egyezzen” - áll a bejegyzésben.

Tudorel Toader tácavezető múlt héten kezdeményezte a legfőbb ügyész tisztségből való elmozdítását. Az Augustin Lazăr tevékenységének átvilágítása nyomán készített jelentésben a miniszter többek között megjegyezte, hogy Lazăr jelentkezési dossziéjában egy olyan, a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat is volt, amelyet egy Klaus Johannist érintő ügyben adtak ki.

A legfőbb ügyész igényléssel fordult a dossziét őrző CSM-hez, hogy bocsásson ki egy másolatot a miniszter által említett iratról, a testület azonban hétfőn azt közölte, hogy nincs ilyen dokumentum az iratok között. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS