2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra is marad a helyén Toader

2018. október 31. 13:26, utolsó frissítés: 13:39

Elutasította szerdán a képviselőház plénuma a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Az indítványt 99-en támogatták, 171-en ellene szavaztak, öt képviselő tartózkodott. Az RMDSZ képviselői is elutasították a Tudorel Toader ellen benyújtott indítványt.Az igazságügyi minisztérium a normalitáshoz való visszatérés és az igazságszolgáltatás érdekében tevékenykedik, jelentette ki Tudorel Toader kedden, az ellene benyújtott egyszerű indítvány képviselőházi vitáján.

Toader szerint a normalitáshoz való visszatérést jelenti az is, ha egy „elnyomó büntetőjogi politikáról egy megelőző büntetőjogi politikára térünk át”.

A „4-es osztályzatú igazságügyi miniszter” címet viselő egyszerű indítványt a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség nyújtotta be Toader ellen. Az indítvány szerint az igazságügyi tárca vezetője „a bűnözök kezére játszotta át az igazságszolgáltatást„ és „visszatérítette Romániát a múltba, a Năstase - Stănoiu korszakba, amikor az ügyiratcsomókat a pártgyűléseken oldották meg.”

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS