2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kicsivel több mint 60 km megyei utat újított fel idén a Maros Megyei Tanács

2018. október 31. 13:36, utolsó frissítés: 13:36

A Maros megyei önkormányzat idén 61,8 km-es útszakaszon fektetett le új aszfaltszőnyeget, a munkálatok összértéke eléri a 12,6 millió lejt, számolt be a Maros Megyei Tanács szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.„Az előző évekhez képest sikerült növelnünk azoknak az útszakaszoknak a hosszát, ahol új aszfaltszőnyeget fektettünk le. 2016-ban 31 km-es szakaszon aszfaltoztunk, 2017-ben 45,5 km-t sikerült újraaszfaltozni, idén pedig 61,8 km-t. Azt mondhatjuk tehát, hogy évről évre növeltük a felújított útszakaszok hosszát. A kátyúzási munkálatokra idén több éves keretszerződést kötöttünk, hogy a hosszas versenytárgyalási eljárások ne akadályozzák ezeknek a karbantartási munkálatoknak az elkezdését, illetve a hóeltakarítási munkálatokra is keretszerződést kötöttünk, így amint téliesre fordul az időjárás azonnal kezdhetjük a hóeltakarítást” – nyilatkozta szerdán Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 2018-as útügyi munkálatok aktuális helyzetét ismertette.

A megyei utak éves karbantartási programja keretében a megyei önkormányzat idén 1,5 millió lejt fordított a kátyúzási munkálatokra, amelyeket az év első felében végeztek az megyei utakon.

A tanács közleménye szerint a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében a Maros Megyei Tanács 4 útügyi beruházásra nyert támogatást, amelyre a versenytárgyalásokat követően idén kötötték meg a kivitelezési szerződéseket, így a következő időszakban itt is elkezdődhetnek a munkálatok:

A Bonyha-Kund-Szeben megyei megyehatárt összekötő megyei út felújításának értéke 3,1 millió lej, amelyből 1,85 km útszakasz lesz aszfaltozva. A tervezési és kivitelezési munkálatokra a szerződés alá van írva, jelenleg a tervezési munkálatok és az engedélyek beszerzése zajlik.

A Szederjes-Erked és Hargita megyei megyehatárt összekötő megyei utak aszfaltozásának értéke 16 millió lej, 9,7 km-es útszakasz lesz aszfaltozva. Folyamatban van a versenytárgyalás a munkálatokra. A tervezési és kivitelezési munkálatokra a szerződés alá van írva, jelenleg a tervezési munkálatok és az engedélyek beszerzése zajlik.

A Beresztelkét-Vajdaszentiványt-Sárpatakot összekötő út kiszélesítésének értéke 12,7 millió lej, 8,8 km útszakaszon fognak dolgozni. Itt az egyik pályázó cég óvást nyújtott be, ezért elhúzódott a licit, a tervezésre és kivitelezésre vonatkozó szerződést a héten fogjuk aláírni.

A Ludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megyei megyehatáron haladó út felújításának értéke 1,1 millió lej, 1 km útszakasz lesz aszfaltozva. A tervezési és kivitelezési munkálatokra a szerződés alá van írva, időközben elkészültek a tervek, és múlt héten a megyei önkormányzat átadta a kivitelezőnek a munkatelepet.

A megyei utakon a hóeltakarítási munkálatokra két éves keretszerződéseket kötött a Maros Megyei Tanács. Ezek keretében rész szerződéseket kötünk az év végi és éve eleji téli periódusra vonatkozóan. A megyei tanács a héten aláírta a november 1. és december 31. közötti időszakra vonatkozó rész szerződést (utólagos szerződést), így amint téliesre fordul az idő azonnal el lehet kezdeni a hóeltakarítást, írja a közlemény. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS