2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégsem lesz rácsteszt a román és a matek érettségin?

2018. november 01. 10:55, utolsó frissítés: 10:55

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerdán Marian Șuță, az Országos Értékelési és Vizsgáztató Központ (CNEE) elnöke azt nyilatkozta, hogy a matematika és a román érettségi tételek 40 százalékát tenné ki ezentúl a rácsteszt.

Az oktatási minisztérium azonban a bejelentés után egy nappal már visszakozott és Florin Lixandru tanügyi államtitkár elmondása szerint egyelőre még nem biztos, hogy bevezetik a rácstesztet az említett tantárgyaknál, mivel a minisztériumnak az illetékes szervekkel együtt mérlegelniük kell ezt a lehetőséget.

A tanügyi államtitkár szerint a kérdésről pénteken egyeztet majd Rovana Plumb tanügyminiszter a szülőkkel, diákokkal és a CNEE képviselőivel, és azután születik majd döntés arról, hogy bevezetik-e a rácstesztet, vagy marad minden a régi kerékvágásban.

A HotNews beszámolójából kiderül, hogy az edu.ro weboldalra szerdán már kerültek fel rácstesztes tételminták, azonban az államtitkár arról számolt be a portálnak, hogy ez csupán egy hiba miatt következett be.

Lixandru szerint a tanügyminisztérium nyitott az újítások felé, azonban a szülők, diákok és az illetékes szervek véleményének meghallgatása nélkül nem dönthet, valamint a döntés előtt szükséges kellő objektivitással megvizsgálni a helyzetet. (HotNews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS