2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL azt kéri az igazságügyi minisztertől, hogy állítsa le a legfőbb ügyész leváltása érdekében beindított eljárást

2018. november 02. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt kéri az igazságügyi minisztertől, hogy állítsa le a legfőbb ügyész leváltása érdekében beindított eljárást - közölte pénteken nagyszebeni sajtóértekezletén Raluca Turcan, a párt első-alelnöke.

"A leváltási eljárás érvénytelenné vált az igazságügyi miniszter ezzel kapcsolatos súlyos tévedései és hazugságai miatt" - nyilatkozta Turcan, aki "politikai elnyomó műveletnek" minősítette a folyamatot.

Véleménye szerint fennáll annak a kockázata, hogy az igazságszolgáltatásra nehezedő politikai nyomás miatt az Európai Parlament határozatot fogadjon el Románia ellen.

A PNL alsóházi frakcióvezetője bejelentette: a párt szakértői "több megoldást azonosítottak" a tekintetben, hogy a jövőben elkerülhetők legyenek "az emberek és a vadállatok közötti konfliktusok". A politikus nem bocsátkozott részletekbe, azt mondta: a "közeljövőben" benyújtják javaslataikat Raed Arafatnak, az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjének.

Csütörtök este egy medve elpusztult, másik kettő megsérült az A1-es autópályán, illetve egy országúton. Év eleje óta három medvét gázoltak halálra az autók az A1-es autópálya Szeben megyei szakaszán.

A Szeben megyei autópálya kezelők szerint a "medveügy fölött elvesztették az ellenőrzést", már villanypásztorokkal sem sikerül meggátolniuk, hogy a vadak átjárjanak az autópályán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS