2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medve sétált szombat reggel Medgyes utcáin

2018. november 03. 17:16, utolsó frissítés: 17:16

Egy medvével találkozott szombat reggel egy rendőrjárőr Medgyes egyik utcájában, amelyet gépkocsijuk fényével kikergettek a Küküllő partjára - tájékoztatott Ilarie Sideraş, a helyi rendőrség parancsnoka.

Senki nem sérült meg.

A medgyesi rendőrfőnök szerint tíz nappal ezelőtt Segesvár határában láttak egy medvét, 2017-ben pedig Medgyes központjában találkoztak eggyel.

Nagyszeben körül egyre több medve jelenik meg az utakon.

Csütörtök este két medvét gázoltak el a gépkocsik Bojca községnél, a 7-es országúton. Egy medve Szelistyénél az autópályára ment ki, miután végigjárta az útügyi igazgatóság és autópálya-rendőrség udvarát. A Bojcánál elütött medvék egyike elpusztult. Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint ellenőrizhetetlenné vált a helyzet, a közutakra kimerészkedő vadállatok a közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Szeben megyében csütörtök este három medve ment ki az országurakra, egy Szelistyénél, az A1-es úton, kettő pedig Bojcánál, ahol két személygépkocsi és egy teherautó elütötte őket. Az egyik állat elpusztult, a járművek megrongálódtak. Személyi sérülés nem történt - közölte a Szeben megyei rendőrség.

Év eleje óta Szeben megyében már négy medvét gázoltak el a közutakon, három elpusztult közülük. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS